Southend on Sea

... Southend on Sea - Mixed DevelopmentA mixed use development on a city centre 7 acre site. A new 100 bed care home and convent alongside an existing 19th century chapel. A mixed retail development off a public piazza and public realm. 150 residential units, underground car parking and landscaped gardens. ... Read More

Dukes Mews

... Dukes MewsA mixed use development in North London. A new 4 bedroom courtyard house with artists studio, 6 x 2 bedroom apartments and a B1 office unit in a private mews near Muswell Hill. Planning Permission Granted Value: £4.5MBack to Commercial

Notting Hill

... Notting HillMajor structural alterations and complete refurbishment to 2 bedroom maisonette with ground floor access to communal gardens. Works comprised of a total re configuration, including lowering the lower ground level, changing position of the stair and entrance, underfloor heating throughout, sound and fire proofing and new kitchen and ... Read More

South Kensington

... South KensingtonStructural alterations and refurbishment works to a 2 bed apartment in a listed building within a conservation area. Demolition and structural work to re support roof with new roof lights. Upgraded insulation and air tightness to walls, windows and roof. New Bulthaup kitchen with Dinesen Oak floors and ... Read More

Gunnersbury Food Tech

... Gunnersbury Food TechThe success of the performance arts block led to Murphy|Davé being commissioned to design a new building to accommodate a food technology classroom and re-locate the administrative and reception office space for the school. The resulting solution included zinc covered butterfly roofs, photovoltaic cells (solar panels) and an ... Read More

Balan’s Restaurant

... Balan’s RestaurantWith a successful restaurant in Soho, our clients wanted something more elegant but still with a relaxed mood for their Earls Court branch. On this project we overcame potential planning issues by working closely with planners, engaging them early on in the design stages. Our solution included a ... Read More

Winery, Wiston Estate

... Winery, Wiston EstateAppointed to master plan and regenerate a 26 acre farm on the Wiston Estate, West Sussex, our proposals included a new winery, conference space, restaurant and rural businesses. The financial downturn meant only the winery element of the plan came to life to service the newly planted ... Read More

FS Offices

... FS OfficesOur client’s original brief for a routine refurbishment turned into a commission for an entirely new corporate image which we catalysed and then orchestrated by working closely with other designers. Effective use of colour, increasing the flow of natural light, bespoke furniture and artwork by Murphy|Davé all worked ... Read More

Ridgley Mews

... Ridgley MewsThe owner, a musician and sculptor appointed us to deliver a feasibility study for a new live / work development within a landscaped garden to be built on a derelict, brownfield site in W12. We worked in close association with her, drawing on our expertise in using alternative ... Read More

St Charles Primary

... St Charles PrimaryThis state primary school needed more space and initially asked for a single storey, rather utilitarian, extension due to ever present budget constraints. We felt the pupils and staff deserved a better solution to provide for the future, so worked with the leadership team to secure additional ... Read More

Wormholt Nursery

... Wormholt NurseryThe school wanted to rationalise nursery classrooms and create a new art room in a brand new building. We assisted the school with various feasibility studies to find the right solution, supporting them through an extensive funding process to secure funds. The project was completed in a challenging ... Read More

Wormholt Art Studio

... Wormholt Art StudioWe built a single storey building with art room, art therapy room and prep space for this state primary in the London Borough of Hammersmith and Fulham. By installing a ground source heat pump and an insulating sedum covered roof we ensured that the building was not ... Read More

Gunnersbury Arts

... Gunnersbury ArtsWe created a performing arts block with stage, rehearsal and music rooms in limited space by inserting a new, double story building within the confines of the existing three buildings. The new block successfully connects the theatre workshop, assembly hall and classrooms creating a new performance centre at ... Read More

Hanwell

... Hanwell, West LondonExtensive structural alterations and extension works with refurbishment throughout a 5 bed family dwelling. Works included excavations to increase height of new rear and side extension constructed in airtight timber frame with burnt larch external cladding. Finishes include a cast in situ polished concrete floor, Maxlight sliding ... Read More

Hotham Hall Putney

... Hotham Hall PutneyOriginally part of an Edwardian church hall that had been converted into flats, Murphy|Davé were commissioned to re-design the apartment entirely by a return client. We created a large open studio bringing in light and arranging bedrooms in separate wings. Master bedroom was planned in a glass ... Read More

Waldeck Road Ealing

... Waldeck Road EalingTraditional Victorian details meet crisp and clean modern lines. We were commissioned to remodel the ground floor and attic of this large detached house to create a space more suitable for a busy family with young children. We rebuilt the extension and created extensive openings into the ... Read More

Hampstead, London

... Hampstead, LondonA full house refurbishment in a conservation area including an additional 2nd floor and new roof together with improvements to the basement, side extension and external works.Back to Residential

Noel Road Ealing

... Noel Road EalingThis was a small semi-detached house built in 1920s with a 70’s rear extension with tiny rooms, a downstairs bathroom, a steep staircase and lack of natural light. We gained planning permission for a new double story extension and a dormer extension to the attic. We turned ... Read More

Lansdowne Road House

... Lansdowne Road HouseThis house had been divided into four flats and our brief was to create two modern, light filled apartments. We gained planning permission for major alterations including 100 sq m of additional floor space. The design focused on capturing the morning and evening light by introducing large ... Read More